Džeko briljirao, City posramio Newcastle
Foto: EPA

Gol, asistencija i izboren penal za Džeku

Džeko briljirao, City posramio Newcastle

M. Šljivak

Fudbaleri Manchester Cityja savladali su večeras na Etihadu Newcastle s 5:0 u susretu 26. kola engleske Premier lige.

Edin Džeko je briljirao u ovom susretu. Već nakon 30 sekundi je iznudio penal, kojeg je u vodstvo od 1:0 pretvorio Sergio Aguero.

Posao u ovom susretu je završen već za 20 minuta igre. Džeko je u 12. minuti uposlio Samira Nasrija, koji završava akciju za vodstvo od 2:0.

Odličnu igru Edin je zaključio sjajnim pogotkom u 21. minuti. David Silva šalje odličnu loptu, Džeko je prima na prsa, te pogađa mrežu Krula za uvjerljivih 3:0.

Prilika je u prvom poluvremenu bilo još, ali se na odmor otišlo vodstvom Građana od 3:0.

Uvodne minute nastavka donose još dva pogotka, a za oba je zaslužan David Silva. Španac je pogađao u 51. i 53. minuti za visokih 5:0.

Nije City stao s napadima. Prilike pred golom Newcastlea su se redale, ali do kraja susreta se rezultat nije mijenjao, te je ostalo 5:0 za aktuelnog prvaka Engleske.

Edin Džeko je odigrao kompletan meč...

Premier liga, 26. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Newcastle 5:0 (Aguero 2'p, Nasri 12', Džeko 21', Silva 51', 53')

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.