Džeko dobija ogromnu pomoć u napadu Rome
Foto: EPA

Roma se pojačava u narednim danima

Džeko dobija ogromnu pomoć u napadu Rome

M. Šljivak
Teme:

Ekipa Rome bi do kraja prelaznog roka mogla dovesti još dvojicu fudbalera koji bi pojačali ofanzivni dio ekipe.

Rukovodstvo rimskog tima smatra da je napadačkoj liniji tima neophodno da se pojača. Trener Rome Eusebio Di Francesco u samom vrhu napada ima Edina Džeku,  a pored njega su tu Gregoire Defrele i Stephan El Shaarawy.

Ipak, da bi se napravilo nešto više potrebno je mnogo više, pa se sportski direktor kluba Monci bacio na dovođenje novih igrača koji će pojačati ofanzivni dio tima.

Roma je definitivno odustala od dovođenja Riyada Mahreza iz Leicestera, ali bi dvojica odličnih fudbalera mogla stići na Olimpico. Radi se o Muniru El Haddadiju i Domenicu Berardiju.

El Haddadi je još uvijek pod ugovorm s Barcelonom. Ipak, 22-godišnji fudbaler ni ove sezone vjerovatno nema šta tražiti na Nou Campu, pa bi mogao biti prodat ili posuđen.

Roma je prva u redu za dovođenje mladog napadača. Spremni su ga dovesti na posudbu do kraja sezone uz opciju kupovine na kraju sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon Gregoirea Defrela, još jedan igrač Sassuola bi mogao obući dres Vučice. Radi se o Domenicu Berardiju, koji je odavno velika želja Rome i dolazak Di Francesca na klupu Rome bi mogao ubrzati njegov dolazak u glavni grad Italije.

Roma novu sezonu italijanske Serije A počinje u nedjelju teškim gostovanjem kod Atalante, a cilj Vučice je borba za naslov prvaka. S ovim igračima bi vjerovatno taj cilj bio i bliži, a svakako bi koristi od njihovog dolaska imao i Edin Džeko koji ne bi bio usamljena napadačka meta protivničkih defanzivaca.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi