Džeko dobija trenera koji ga ne voli?
Foto: EPA

Montella kandidat za klupu Rome

Džeko dobija trenera koji ga ne voli?

M. Šljivak

Ekipa Rome će u narednu sezonu vjerovatno ući s novim trenerom.

Aktuelnom treneru Lucianu Spallettiju na kraju sezone ističe ugovor i male su šanse da će on i u narednoj sezoni sjediti na klupi rimskog tima.

Rukovodstvo kluba razmatra mnogobrojne opcije, a među potencijalnim kandidatima za preuzimanje kluba je i aktuelni trener Milana Vincenzo Montella.

Dolazak bivšeg napadača Vučice Montelle na Olimpico sigurno bi imao utjecaja na bh. napadača Edina Džeku.

Ovaj stručnjak nije ljubitelj igre našeg fudbalera, a ranije je to u izjavama i naglašavao.

"Džeko? Snažan je i dobar igrač, fizički je veoma prisutan i dobro komunicira sa saigračima. Ipak, ja bih radije izabrao niže napadače, jer su pametniji", istakao je nedavno Montella.

To mu se zatim i obilo o glavu. Džeko mu je postigao dva gola u duelu na San Siru (1:4), ali sigurno je da bi 42-godišnji stručnjak, ako dođe na klupu Rome, poprilično nervirao sve Bosance i Hercegovce.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vincenzo Montella je čak devet godina igrao za Romu. Došao je 1999. godine iz Sampdorije, a iz kluba je išao na pozajmicu upravo u tim iz Genove, te kratko u Fulham.

Trener Milana postao je 2016. godine, a vodio je još Cataniju, Fiorentinu i Sampdoriju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi