Džeko: Drago mi je da sam pogodio nakon tri ili četiri meča

Bh. kapiten zadovoljan

Džeko: Drago mi je da sam pogodio nakon tri ili četiri meča

Fudbaleri Rome slavili su pobjedu večeras na gostovanju kod Palerma sa 3:0 u okviru 28. kola italijanske Serije A.

Jedan od tri pogotka za rimsku Vučicu postigao je kapiten naše reprezentacije Edin Džeko. On je u igru ušao u 64. minuti, a gol je postigao samo 12 minuta kasnije nakon asistencije Nainggolana.

Džeko je nakon meča poručio da je Roma vratila samopouzdanje ovom pobjedom te da mu je drago da je postigao gol nakon kraće pauze.

"Prošla sedmica nije bila laka za nas i bilo je veoma važno da danas pobjedimo, nije bitno kako. Postigli smo večeras tri pogotka i nismo primili gol. To je dobro za naše samopouzdanje. Danas su igrali neki fudbaleri koji ne dobijaju tako često šansu ove sezone i odigrali su veoma dobro. Dakle, možemo se opustiti jer imamo dosta opcija. Drago mi je da sam postigao gol nakon tri ili četiri utakmice. Danas smo pobijedili i to nam može dati vjetar u leđa da dobro odigramo u četvrtak protiv Lyona. To je za nas jedan od najvažnijih mečeva u sezoni", rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo da Dijamant sada ima 20 golova u ovoj sezoni Serije A, a 30 ukupno. Trenutno dijeli drugo mjesto liste strijlaca sa Icardijem. Prvi je Belotti sa 22 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije