Džeko efikasniji od šest ekipa iz liga petice!
Foto: EPA

Nesvakidašnja statistika

Džeko efikasniji od šest ekipa iz liga petice!

Kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko završio je sezonu kao prvi strijelac Serije A.

Džeko je sa 29 postignutih pogodaka ponio titulu prvog bombardera italijanskog prvenstva, a iza sebe je ostavio Driesa Mertensa (28), Andreu Belottija (26), Gonzala Higuaina (24), Maura Icardija (23)...

Interesantno, Edin Džeko je postigao identičan broj golova kao cijeli tim Empolija, čiji su fudbaleri na 38 utakmica postigli 29 pogodaka.

Empoli je sezonu završio na 18. mjestu i ispao je u Seriju B, iako su Krunić i društvo imali ogromnu prednost nad Crotoneom koju su uspjeli prokockati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je riječ o ligama petice, Džeko je dao više ili isto golova od sljedećih klubova: Sunderland (29), Nancy (29), Bastia (29), Darmstadt (28) i Middlesbrough (27).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi