Džeko i dalje u igri za Zlatnu kopačku, Messi i Dost na vrhu

Džeko i dalje u igri za Zlatnu kopačku, Messi i Dost na vrhu

A. Beganović

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko postigao je pogodak u gostujućoj pobjedi Rome nad Bolognom (3:0) te je tako stigao do brojke od 24 prvenstvena pogotka u sezoni.

Dijamant u ovoj sezoni pruža fenomenalne partije i nakon 31. kola sa 24 pogotka nalazi se na čelu liste strijelaca Serije A zajedno sa napadačem Torina Andreom Belottijem.

No, to nije sve, odnosno Džeko je još uvijek u borbi za Zlatnu kopačku. Trenutno je argnetinski fudbaler Barcelone Lionel Messi zajedno sa holandskim napadačem Sportinga Basom Dostom vodeći u poretku sa 27 postignutih pogodaka, odnosno sa 54 boda. 

Iza pomenutog dvojca nalazi se poljski napadač Bayerna Robert Lewandowski sa 26 pogodaka ili 52 boda, zatim napadač Borussije Dortmund Pierre Aubameyang sa 35 pogodaka (50 bodova).

Osim Džeke i Belottija 24 pogotka u dosadašnjem dijelu sezone postigao je urugvajski napadač Barcelone Luis Suarez, a najubojitiji napadač u evropskim ligama je PSG-ov Edinson Cavani sa 29 pogodaka, no na njegovu žalost golovi postignuti u Ligue 1 množe se sa 1.5 pa se zbog toga ne nalazi u borbi za Zlatnu kopačku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ime i Prezime golovi bodovi
Lionel Messi (Barcelona) 27 54
Bas Dost (Sporting) 27 54
Robert Lewandowski (Bayern) 26 52
Pierre Aubameyang (Borussia D) 25 50
Edin Džeko (Roma) 24 48
Andrea Belotti (Torino) 24 48
Luis Suarez (Barcelona) 24 48

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti