Džeko i Destro imaju najslabiji rejting efikasnosti
Foto: EPA

Samo sedam procenata realizacije

Džeko i Destro imaju najslabiji rejting efikasnosti

M. Šljivak

Napadač Bologne Mattia Destro, te bh. reprezentativac Edin Džeko, imaju najslabiji rejting efikasnosti među napadačima u italijanskoj Seriji A.

Džeko i Destro imaju svega sedam procenata uspješnosti realizacije, što ih čini najslabijim realizatorima u Italiji ove sezone.

Edin je postigao dva pogotka od dolaska u Romu. Međutim, imao je dosta promašaja, te je vlasnik ovog negativnog rekorda.

Dijamant ima više od tri pokušaja po meču. Većina ih je s udaljenosti oko penala, ali mu za sada realizacija nije jača strana.

S druge strane, Mattia Destro ima svega 1,3 pokušaja po meču, a u 12 nastupa je upisao samo jedan pogodak.

Svakako statistika koja ne ide u prilog nijednom napadaču, a nadamo se kako će Džeko u nastavku sezone imati mnogo bolju realizaciju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od njega to očekuju i navijači Rome, čiji je veliki ljubimac od samog dolaska u Vječni grad.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.