Džeko i društvo se ispromašivali, Viole to naplatile
Foto: EPA

Poraz Rome u Firenci

Džeko i društvo se ispromašivali, Viole to naplatile

M. Šljivak

Ekipa Rome poražena je od Fiorentine s 1:0 u susretu 4. kola italijanske Serie A.

Roma je bila mnogo bolji rival u prvom poluvremenu. Stvarali u prilike pred golom Fiorentine, a najopasniji je bio bh. napadač Edin Džeko.

Imao je Edin tri odlične šanse. Najveću je propustio u 38. minuti kada je odlično primio loptu, ali je iz dobre situacije šutirao preko gola.



Viole su se probudile u nastavku. Imali su i domaći nekoliko dobrih prilika, a najbolju je propustio Nikola Kalinić, koji je s nekoliko metara promašio.

Novi veliku šansu Roma propušta u 80. minuti kada Nainggolan pogađa stativu, a kazna je stigla tri minute kasnije. Milan Badelj je precizno pogodio za prednost domaćeg tima od 1:0.

Vučica je do kraja pokušala doći do izjednačenja. Ipak, u tome nisu uspjeli, te je ostalo 1:0 za Fiorentinu.

Seria A, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fiorentina - Roma 1:0 (Badelj 83')



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi