"Džeko i Jovetić nisu u formi, Cityju treba kvalitetan napadač"

Martin Keown:

"Džeko i Jovetić nisu u formi, Cityju treba kvalitetan napadač"

Manchester City je dogovorio sve detalje sa napadačem Swanseaja Wilfriedom Bonyjem, a u odsustvu Aguera Edin Džeko, koji se vraća za susret sa Evertonom, i Stevan Jovetić su prve napadačke opcije Manuela Pellegrinija.

Pomenuti napadački dvojac sa Balkana našao se na udaru kritika nekadašnjeg defanzivca Arsenala, Martina Keowna.

"Manchester Cityju je potreban jedan kvalitetan napadač jer Edin Džeko i Stevan Jovetić nisu u pravoj formi. Možda će ih 'upaliti' dodatna konkurencija", kaže bivši stoper Topnika za Daily Mail.

"Sergio Aguero je do sada bio odličan, ali bi mu malo pomoći odlično došlo. Mislim da bi njih dvojica mogla igrati zajedno u timu, ali bi mogli i sami odlučivati o tome ko će igrati, a ko ostati na klupi", istakao je nekadašnji defanzivac, aludirajući na skori Bonyjev dolazak na Etihad.

"Dovoljno su pametni da igraju zajedno, sa odličnim veznim redom iza sebe. Manuel Pellegrini voli igrati sa dvojicom napadača, tako da vjerujem da će tako igrati i sa Aguerom i Bonyjem", rekao je na kaju Keown koji očito nije fan napadačkog dvojca sa prostora bivše Jugoslavije.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.