Džeko i Perotti odveli Romu u Ligu prvaka

Džeko najbolji strijelac lige, oproštaj Tottija

Džeko i Perotti odveli Romu u Ligu prvaka

M. Šljivak

Roma je u posljednjem kolu Serije A uz dosta muke pobijedila Genou s 3:2 uz gol i dvije asistencije bh. dijamanta Edina Džeka.

Loše je Roma ušla u meč. Golom Pellegrinija Genoa je povela s 0:1 nakon tri minute, ali je Vučicu u igru vratio Edin Džekom golom u 10. minuti za 1:1.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku je šansu za igru dobio i legendarni Francesco Totti, a Roma je bolju igru naplatila u 74. minuti. Džeko je uposlio De Rossija koji pogađa za 2:1.

Ipak, šok za Romu je uslijedio pet minuta kasnije. Lazović je izjednačio rezultat na 2:2, da bi isti igrač nekoliko minuta kasnije pogodio stativu.

Ipak, u nadoknadi vremena Roma dolazi do pobjede. Džeko je asistirao za Perottija, koji pogađa za 3:2 i direktan plasman Rome u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostala je tako pirova pobjeda Napolija kod Sampdorije od 4:2 i oni će morati u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Edin Džeko je osvojio nagradu za najboljeg strijelca Serije A sa 29 golova.







Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi