"Džeko ili Immobile? Želim Ciru!"
Foto: Edin Džeko (lijevo) - Ciro Immobile (desno) (EPA)

Tako kaže nekadašnji prvotimac Lazija

"Džeko ili Immobile? Želim Ciru!"

Veliki derbi 13. kola italijanske Serije A odigrat će naredne subote na Olimpicu u Rimu gradski rivali Roma i Lazio. 

Bit će to duel između dvije ekipe koje se nalaze u fantastičnoj formi ove sezone. Na posljednjih pet mečeva u Seriji A Lazio je ostvario svih pet pobjeda, dok je Roma zabilježila četiri trijumfa i jedan poraz. 

Lazio je trenutno na četvrtoj, a Roma na petoj poziciji, a obje ekipe imaju namjeru pratiti Napoli koji je lider i ima četiri, odnosno pet bodova više od njih. 

Pred ovaj duel govorio je i nekadašnji napadač Lazija Bruno Giordano. On se prisjetio nekadašnji derbija između ova dva kluba, govorio je o trenutnim formama, a također se dotakao i poređenja Edina Džeke i Cire Immobilea. 

"Bit će to utakmica bez favorita. Prije nekoliko sedmica dao bih Laziju veću šansu, ali trijumf protiv Chelseaja bio je zaista impresivan od strane Rome. Oba tima su na istom nivou. Čini se da su Inzaghijevi igrači na vrhuncu forme. Također, činjenica što nisu igrali protiv Udinesea može biti dobra jer su odmorniji. Jednog dana ću trenirati Lazi? Imao sam jednom priliku da to učinim, ali ponuda nije bila dovoljno dobra i završilo se na tome. Džeko ili Immobile? Izabrao bih Ciru", rekao je nekadašnji napadač Lazija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Džeko i Immobile igraju u sjajnoj formi ove sezone. Ciro je prvi strijelac lige sa 14 golova, dok je Džeko na 5. poziciji jer je postigao sedam. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi