Džeko: Izbacio bih iz tima barem pet igrača Chelseaja

Dijamant pred teško gostovanje

Džeko: Izbacio bih iz tima barem pet igrača Chelseaja

Napadač Rome i najbolji strijelac ove ekipe Edin Džeko poručio je pred sutrašnji meč 3. kola Lige prvaka da ima poseban motiv kada igra protiv Chelseaja. 

Bh. Dijamant je mnogo puta igrao protiv londonskih Plavaca dok je bio član Manchester Cityja, ali nikada nije uspio da postigne pogodak. To je, naravno, jedan od rijetkih timova u Evropi kojem Džeko nije dao gol i upravo će mu ta činjenica sutra predstavljati poseban motiv. 

"Nikada nisam postigao gol protiv Chelseaja i osjećam se veoma motivisano. Uvijek želim postići gol i pomoći svom timu. Chelsea je jedna od najjačih ekipa protiv koje nikada nisam postigao gol, tako da je to dodatni motiv za mene da pronađem put do mreže", rekao je Džeko, pa su ga novinari upitali kojeg bi igrača Chelseaja izbacio iz tim samo za utakmicu protiv Rome. 

"Kada bih mogao, izbacio bih barem petoricu. Taj tim je pun vrhunskih igrača. Alvaro Morata se dobro prilagodio Premier ligi, dobro je za nas što neće igrati", rekao je Džeko. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dijamant se također osvrnuo i na svoje igre u dresu Rome i nominaciju za najboljeg fudbalera svijeta.

"Ne smijem se sada zaustaviti, već moram raditi još napornije kako bih postao još bolji. Veoma sam sretan što se moje ime nalazi na skraćenoj listi od 30 nominiranih igrača za najboljeg na svijetu. Veoma sam ponosan što sam dostigao 100 mečeva u dresu Rome. Nakon moje prve sezone niko nije mislio da je to moguće, ali sretan sam što sam ostao i nadam se da to mogu proslaviti sa dobrim rezultatom protiv Chelseaja", rekao je Džeko.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti