"Džeko je dobio udarac protiv Lyona, ali je spreman"

Spalletti pred meč sa Sassuolom

"Džeko je dobio udarac protiv Lyona, ali je spreman"

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras na domaćem terenu dočekuju Sassuolo u okviru 29. kola italijanske Serije A.

Roma je sredinom ove sedmice završila svoj nastup u Evropskoj ligi jer se u četvrtfinale ovog takmičenja plasirao Lyon. Vučica je slavila na domaćem terenu sa 2:1, ali to im nije bilo dovoljno da se plasiraju dalje.

Izabranici Luciana Spallettija večeras igraju na Olimpici protiv Sassuola, a trener Rome otkrio je da je bilo nekoliko sitnih povreda nakon meča protiv Lyona. Ipak, dobre vijesti za navijače Rome je da su svi igrači spremni za večerašnji meč.

"Utakmicu smo odigrali dosta dobro i vidio sam veliku želju kod svojih igrača. Ipak, moramo se brzo fokusirati na meč protiv Sassuola i ne smijemo puno misliti o Lyonu. Bilo je nekih sitnih povreda, Edin Džeko je zadobio udarac, te je još nekoliko igrača s modricama završilo utakmicu. No, najvažnije je da nije ništa ozbiljno i da su svi spremni za meč sa Sassuolom", rekao je Spalletti, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sassuolo je svake sezone sve bolji i sve teži protivnik. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica, ali nadam se da su se igrači uspjeli barem malo odmoriti. Sigurno je da ćemo sutra pružiti svoj maksimum i nadam se da ćemo osvojiti nova tri boda. Znam da Sassuolo neće doći tek tako da se preda i moramo se paziti njihovih kontri jer su ubitačne. Nisu u nekoj sjajnoj formi u posljednje vrijeme, ali su takve ekipe uvijek najopasnije".

Utakmica 29. kola italijanske Serije A između Rome i Sassuola igra se večeras na Olimpicu sa početkom u 20:45 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi