Džeko je jedan od onih igrača koji napuštaju City

Mnogi odlaze iz Cityja

Džeko je jedan od onih igrača koji napuštaju City

E. Škorić

Velike promjene očekuju se u Manchester Cityju na kraju sezone.

Emiraćani koji drže Manchester City nisu zadovoljni rezultatima u ovoj sezoni. City je ispao u osmini finala Lige prvaka i sve su manje šanse da će u Premiershipu doći do trofeja.

Prema pisanju uglednog Guardiana, dogodit će se velike promjene na Etihadu. Joe Hart, Vincent Kompany, David Silva, Fernandinho, Sergio Aguero i Wilfried Bony su ti čiji status nije upitni.

Oni koji bi mogli da se nađu na transfer listi su Yaya Toure, Samir Nasri, Gael Clichy, Bacary Sagna i naš Edin Džeko. Svi oni bi lako mogli da budu prodani.

Spremaju čelnici Cityja velika pojačanja. Za dvije mlade zvijezde, Paula Pogbu iz Juventusa i Raheema Sterlinga iz Liverpoola, spremni su da plate čak 275 miliona eura!

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na meti su još i Kevin de Bruyne, Laywin Kurzawa, Koke, Jack Wilshere, Jordan Henderson, Ross Barkley, a veliko je pitanje hoće li i Manuel Pellegrini ostati u klubu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.