"Džeko je odličan, ali Batistuta je Batistuta"

Balbo iskreno za italijanske medije

"Džeko je odličan, ali Batistuta je Batistuta"

E. Čaušević

Bh. napadač Edin Džeko ove sezone igra u odličnoj formi, a u dosadašnjem dijelu sezone bh. napadač je za Romu u svim takmičenjima postigao čak 17 golova.

Džeko je prethodnog vikenda u pobjedi Rome protiv Pescare (3:2) postigao dva gola, te je nadmašio legendarnog Gabriela Batistitu. Argentinac je u sezoni 2000/2001. postigao 16 golova u 20 utakmica, ali je Džeko uspio nadmašiti taj rekord sa svojih 17 golova u 18 utakmica.

Nekadašnji napadač Rome, Abel Balbo, izjavio je da ne treba porediti Džeku i Batistitu jer su to potpuno dva različita tima igrača. Legendarni Argentinac je dodao da je Džeko odličan, ali da je Batistuta nešto posebno.

"Iskreno, oni su različiti tipovi napadača. Džeko je odličan, ali Batistuta je Batistuta. Bh. igrač možda je tehnički bolji, pomaže više u odbrani, no Batigol je bio kompletan napadač koji je pružao nevjerovatnu energiju ostatku ekipe. Rekao bih da je nemoguće porediti Džeku s Batistutom, ne samo njega nego bilo kojeg drugog napadača", rekao je Balbo, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Zašto Spalletti kritijuje Džeku? Vjerovatno to radi kako bi dodatno motivisao Edina. Jasno je svima da je bh. fudbaler u odličnoj formi i svojim kritikama Spalletti želi još više da izvuče od njega. On je sjajan stručnjak i zna šta radi", dodao je nekadašnji fudbaler Rome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije