Džeko je posljednji donio radost najvećem gubitniku lige

Jack Rodwell tri i po godine ne zna za pobjedu

Džeko je posljednji donio radost najvećem gubitniku lige

M. Šljivak

Vezni igrač Sunderlanda Jack Rodwell smatra se najvećim gubitnikom među fudbalerima u Engleskoj.

Posljednju pobjedu su njegove ekipe, kada je on bio na terenu, upisale prije tri i po godine, preciznije od tog trenutka je prošao 1241 dan.

Tada je Rodwell nastupao za Manchester City. Radost mu je donio bh. napadač Edin Džeko, koji je jedini pogodio mrežu West Bromwich Albiona u susretu odigranom 7. maja 2013. godine.

Rodwell je u tom meču odigrao 76 minuta, ali nakon toga je napustio City i otišao je u Sunderland. Krenuli su problemi s povredama, nije mnogo igrao, ali ono vremena što je provodio na ternu, završavao je pognute galve.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Engleskoj ga već nazivaju najvećim malerom koji se pojavio na terenima i poručuju menadžeru Sunderlanda Davidu Moyesu da ga ostavi na klupi za svaki slučaj.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi