Džeko kao nikad: Dijamantov start iz snova
Foto: EPA

Bh. napadač nikada nije imao ubojitiju statistiku

Džeko kao nikad: Dijamantov start iz snova

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko na početku ove sezone pruža briljantne partije u dresu Rome, te je njegov učinak daleko bolji u odnosu na onaj od prošle sezone.

Džeko je prošlog ljeta stigao u Romu kao veliko pojačanje iz Manchester Cityja, ali nije uspio da opravda velika očekivanja navijača Vučice. Prošla sezona za našeg napadača bila je za zaborav, ali je Džeko već u nekoliko utakmica ove sezone pokazao da je odlučan da se dokaže u italijanskoj Seriji A.

Bh. napadač se ove sezone preporodio, a to najbolje pokazuje njegova statistika. Primjera radi, Džeko je u deset utakmica prošle godine na početku sezone u igrajući za Romu i reprezentaciju BiH postigao "samo" tri gola. Od toga je samo jednom uspio da zatrese mrežu protivnika igrajući za Romu, dok je dva puta pogađao u dresu BiH.

Džeko je ove sezone postigao deset golova na početku sezone, a od toga je čak sedam djelo u dresu Vučice, dok je tri dodao u dresu reprezentacije BiH. Isti učinak Džeko je imao samo još jednom u svojoj dosadašnjoj karijeri, a to je sezona 2011/12. kada je nastupao za Manchester City. Bh. napadač je tada postigao također devet golova, a najupečljativiji meč je protiv Tottenhama kada je uspio postići čak četiri gola u jednom meču.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zanimljivo da Džeko nije imao ni približan učinak kao u Romi ove sezone dok je nastupao za Wolfsburg. A, poznato je da je bio najbolji strijelac Bundeslige u sezoni 2009/10. Dosadašnji učinak u novoj sezoni pokazuje da bi Džeko svojim fanovima mogao pružiti najbolju sezonu u karijeri.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi