Džeko, Mitrović, Immobile ili neko drugi?

Sevilla traži napadača

Džeko, Mitrović, Immobile ili neko drugi?

E. Škorić

Ekipa Seville traži zamjenu za Carlosa Baccu, koji je otišao u Milan.

Sevilla će igrati Ligu prvaka naredne sezone i hitno joj treba golgeter nakon što je Bacca potpisao za Milan.

Andalužani, odnosno trener Unay Emeri ima nekoliko igrača koje želi da dovede. 

Njegovi kandidati su Ciro Immobile iz Borussije Dortmund, kojeg bi Sevilla platila 12 miliona eura, ali i naš Edin Džeko iz Manchester Cityja, koji je ipak skuplji za sedam-osam miliona.

Među potencijalnim kandidatima za Baccinog nasljednika je i srbijanski napadač Aleksandar Mitrović, koji je odlučio da ode iz Anderlechta, ali još se ne zna gdje će nastaviti karijeru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Spominje se čak i Toulouseov Wissam Ben Yedder, mladi francuski napadač koji je prošle sezone briljirao u dresu svog kluba.

Andalužani moraju ubrzo da dovedu napadača, obzirom da se bliži početak nove sezone. Podsjetimo da je Sevilla osvajanjem Evropske lige izborila nastup u najelitnijem klupskom takmičenju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.