Džeko može odahnuti, ništa od velikog pojačanja Rome
Foto: EPA

Kalinić ne dolazi u rimski klub

Džeko može odahnuti, ništa od velikog pojačanja Rome

E. Čaušević

Dolaskom Monchija na mjesto sportskog direktora Rome postalo je jasno da rimska ekipa ima velike ambicije ovog ljeta što se tiče dolaska novih pojačanja.

Italijanski mediji su prije nekoliko dana prenijeli da je Monchi u kontaktu s Fiorentinom jer ima namjeru da dovede napadača ove ekipe Nikolu Kalinića. Navodno, Monchi želi pojačati napadačku poziciju, jer u ovom trenutku Roma ima samo jednog pravog napadača, a to je Edin Džeko.

Navijači Rome su podržali ovaj potez sportskog direktora jer smatraju da će dobro doći ekipi to što će Džeko dobiti konkurenciju u napadu. Međutim, agent hrvatskog napadača Tomislav Erceg demantovao je ove navode, te je poručio da nema ništa od Kalinićevog prelaska u rimski tim.

"Iskreno, ne znam odakle sve te špekulacije da je završeno sve s Romom. Pa, mi nismo imali nikakav kontakt s nekim iz tog kluba. Kalinić je igrač Fiorentine, a o njegovom budućnosti ćemo tek na kraju sezone. Što se tiče Rome od toga trenutno nema ništa", rekao je Erceg za italijanske medije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 29-godišnji napadač je ove sezone u dresu Fiorentine postigao 20 golova u svim takmičenjima. U januaru je bio na korak od odlaska u Kinu, ali je na kraju odlučio ostati u Firenci do kraja ove sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi