Džeko mu skinuo šorc: Sokratis se konačno oglasio

Govorio i o sramotnom transparentu

Džeko mu skinuo šorc: Sokratis se konačno oglasio

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju je remizirala na gostovanju protiv Grčke u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Naša reprezentacija do samog finiša utakmice vodila je sa 1:0, ali su Grci u posljednjim sekundama uspjeli doći do izjednačenja i jednog boda. Ipak, u centru pažnje ove utakmice bilo je koškanje između Džeke i Sokratisa.

Bh. kapiten dobio je crveni karton jer je skinuo šorc igraču Grčke, dok je Sokratis zbog provociranja dobio žuti karton. Scene između Džeke i Sokratisa obišle su svijet, a konačno se oglasio i grčki reprezentativac koji je komentarisao svoj sukob sa bh. kapitenom.

"To je meni bilo jako smiješno. Takve stvari se ne dešavaju na terenu i ne znam odakle mu ideja da mi skine šorc. Imam iskustva sa takvim koškanjima i bilo je bitno da ne reagujem burno na njegov potez kako ne bih dobio i ja crveni karton. Zato kažem da sam se samo nasmijao na sve to", rekao je Sokratis.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Odbrambeni igrač Borussije Dortmund komentarisao je i sramotni transparent "Nož, žica, Srebrenica" koji se nalazio na tribinama.

"Među igračima nije bilo nikakvih problema i za to smo saznali tek nakon utakmice. Sramota je da se to dešava i ne trebamo vrijeđati nikoga. Ipak, teško je kontrolisati toliki broj navijača, uvijek se nađe neka budala među njima. Mi smo gostovali u BiH i Albaniji i doživjeli smo možda i gore stvari od toga, ne trebamo samo kriviti grčke navijače. Oni nama skandiraju 'Makedonija' to i nas vrijeđa", dodao je reprezentativac Grčke.


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi