Džeko: Napravili smo dobar rezultat na ovom turniru

Bh. reprezentativac jasno poručio

Džeko: Napravili smo dobar rezultat na ovom turniru

D. Rakanović

Fudbaleri Rome poraženi su od Juventusa nakon penala (5:4), u prijateljskoj utakmici na International Champions Cupu.  Nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio 1:1. 

Strijelac izjednačujućeg gola za Romu bio je bh. reprezentativac Edin Džeko koji je nakon utakmice izjavio da je sretan što su na ovoj turneji po Americi napravili dobar rezultat.

Roma je ovaj turnir završila na petom mjestu sa isto toliko bodova. Roma je prije ove utakmice savladala Tottenham (3:2), i izgubila od PSG-a nakon penala (1:1 u regularnom dijelu). 

"Još uvijek je pripremni period. Na početku utakmice igrali smo dobro, nakon toga smo se malo izgubili, ne znam zbog čega. Međutim, u drugom poluvremenu igrali smo mnogo bolje protiv teškog protivnika. Sretan sam, napravili smo dobar rezultat na ovoj turneji", rekao je Džeko.

Džeko se potom osvrnuo na Aleksandra Kolarova, koji mu je asistirao kod izjednačujućeg pogotka. 

"Dobro znamo jedan drugog. Pomogao mi je puno u engleskoj Premier ligi. Veoma je jak igrač koji će pomoći ovoj ekipi i drago mi je što je došao ovdje", rekao je Džeko.

On je dodao da je Juventus ostao snažna ekipa. 

"Ovo je predsezonska utakmica. Juventus je ostao snažna ekipa, ostali klubovi su doveli mnogo igrača, ali smatram da će predstojeća sezona u italijanskoj Seriji A biti ljepša nego prošlih godina", rekao je Džeko i dodao da pritisak uvijek postoji, ali da to za njega nije ništa novo. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, prvo mjesto na Internationa Champions Cupu osvojila je Barcelona koja je pobijedila u svee tri utakmice. Manchester City je drugi s tri boda manje, Manchester United je završio na trećoj poziciji sa pet bodova, koliko je imao i Juventus na četvrtoj poziciji. Posljednje mjesto zauzeo je Real Madrid sa jednim bodom. 

Bodovanje se vršilo na sljedeći način: pobjeda u regularnom dijelu meča je nosila tri boda, pobjeda nakon penala dva boda, poraz nakon penala jedan bod i poraz u regularnom dijelu nijedan bod.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi