Džeko: Navijači su danas sigurno uživali, a i ja sam!

Zaostatak za prvoplasiranim smanjen na pet bodova

Džeko: Navijači su danas sigurno uživali, a i ja sam!

M. Skaka

Edin Džeko danas može biti itekako zadovoljan. Nakon odličnog susreta naš reprezentavac govorio je o šansama Cityja za titulu, Wifriedu Bonyju, te Davidu Silvi...

“Siguran sam da su navijači uživali u ovoj utakmici, a i ja sam. Za tri dana igramo veliku utakmicu protiv Barcelone, ali danas nisam o tome razmišljao. Razmišljali smo samo o Newcastleu. Znali smo da je Chelsea remizira i da imamo posao koji moramo uraditi i uradili smo ga dobro.”

Nakon današnje pobjede Cityja i remija Chelseaja razlika je smanjena na pet bodova.

“Za nerješenu utakmicu Chlesea i Burnleya saznali smo kada smo istrčavali na teren, dok smo se zagrijavali. Obradovali smo se jer je to prvi put u ovoj sezoni da je Chelsea izgubio bod na svom terenu. Znali smo da možemo smanjiti razliku i mislim da smo odigrali fantastično.”

Repreter je Džeku pitao i da li je ovo njegova najbolja predstava u ovoj sezoni.

“Vjerovatno, da.”, rekao je Džeko sa osmjehom na licu.

Džeki je za gol asistirao David Silva, a Dijamant nije štedio riječi pohvale za svog saigrača.

“Lopta koju je David poslao je bila prvoklasna. Za mene je on najbolji igrač u Premier ligi i imati ga uz sebe je nevjerovatna stvar. Uz Davida uvijek možete zabijati golove.”

Pred susret sa Newcastleom dosta se prialo i o konkurenciji između Edina Džeke i Wifreda Bonyja. 

“Svi mi igramo za isti tim i na njega ne gledam kao na konkurenciju. Svi mi pokušavamo ostvariti zajednički cilj i on je itekako dobrodošao. Znam da je on odličan igrač i sigurno će biti veliko pojačanje za naš tim.

Džeko je uvjeren da City može sustići Chelsea i odbraniti titulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

“Sasvim sigurno možemo odbraniti titulu. Mnogi ljudi misle da je pet poena mnogo, a možda i jeste. Ali ako nastavimo igrati kao što smo igrali danas i u zadnjem susretu preotiv Stoke Cityja uvjeren sam da ih možemo sustići."

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.