Džeko o kritičarima: U Romi je kao i u Bosni

Opširan intervju s Edinom Džekom

Džeko o kritičarima: U Romi je kao i u Bosni

E. Škorić

Romin napadač Edin Džeko govorio je o mnogim stvarima u intervjuu za Il Messaggero, a posebna tema su bile kritike s kojima se često susreće.

Bh. reprezentativac je postigao 20 pogodaka u Romi ove sezone, te je na najbolji mogući način odgovorio na kritike. No, kaže kako je navikao da ga kritikuju i da, oni koji to rade, jedva čekaju da ponovo pogriješi.

"U Engleskoj je bilo manje pritiska. Ako ne igrate dobro, normalno je da vas kritikuju. No, kritika je dio ovog sporta, tako da to prihvatam. U Romi je slično kao u Bosni - oni vas ne kritikuju, već vas vrijeđaju. Tako da sam navikao. Čekaju novu priliku da vas napadnu", rekao je Džeko, pa je dodao:

"Na utakmici uradim dosta dobrog posla, a kada se desi jedan promašaj, onda ljudi samo pričaju o promašaju i samo to. Često razmišljam nakon utakmice o stvarima koje napravim".

Džeko je u Rim stigao u avgustu 2015. godine i poprilično dobro se snašao u novom okruženju.

"Rim je predivan grad, posebno za one koji su živjeli u mjestima poput Manchestera ili Wolfsburga. Naravno, ima tu problema, kao onda kada se vozite automobilom. Ulice izgledaju poput onih u Sarajevu nakon rata. Vidite da je grad u nevolji, u krizi. Mora se ulagati u infrastrukturni dio".

Nekada je Džeko mogao mirno šetati Rimom. "Sjećam se kada sam došao u Rim u vrijeme kada sam igrao u Manchesteru, niko me nije ni primjećivao, hodao sam okolo u tišini. Danas ne mogu da prošetam ponedjeljkom nakon utakmice sa suprugom. Moram se maskirati sa šeširom i naočalama kako me ne bi primijetili", kazao je Edin.

Džeko je protiv Palerma imao veliki promašaj i o njemu su pisali mediji danima. "Taj promašaj stvarno ne mogu da objasnim. Te večeri sam imao imao dva gola i dvije asistencije nakon toga, ali to je zaboravljeno i kolektivno je upamćen promašaj".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Živim za golove, oni su moj život. Nadam se da ću ih postići još mnogo, a nezaboravan je gol  protiv Juventusa", zaključio je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije