Džeko oborio vlastiti rekord po broju postignutih golova

Najefikasnija sezona u karijeri

Džeko oborio vlastiti rekord po broju postignutih golova

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH i napadač Rome Edin Džeko igra najbolju sezonu u karijeri. 

Džeko je večeras postigao dva pogotka u pobjedi protiv Milana te je došao do brojke od 37. postignutih golova u svim takmičenjima. 

Dakle, to je najefikasnija sezona u karijeri našeg Dijamanta, a prethodno je rekordna bila sezona 2008/09 kada je, kao član Wolfsburga, postigao 36 golova u svim takmičenjima. 

Također, Džeko je pretekao Tottija te se izjednačio sa Enriqueom Guaitom na drugom mjestu Romine liste strijelaca u jednoj sezoni Serije A. Džeko je do sada skupio 27 golova, baš kao i Guaita u sezoni 1934/35, a na prvom mjestu je Rodolfo Volk sa dva gola više od Džeke i to iz sezone 1930/31.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, Dijamant još nije stao ove sezone jer su do kraja ostale još tri utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi