Džeko odmah iza Messija, Cavanija i Lewandowskog

Postigao 30 golova u sezoni

Džeko odmah iza Messija, Cavanija i Lewandowskog

E. Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko postigao je pogodak u trijumfu Rome nad Palermom (3:0).

Roma je lagano došla do pobjede na Siciliji, a Džeko je postigao drugi pogodak za Vučicu, što je bio njegov 30. ove sezone, a 20 ih je postigao u Seriji A.

S 30 pogodaka Džeko je četvrti igrač Evropi koji je došao do ove brojke golova. Prethodno su 30 ili više golova postigli jedino još Edinson Cavani (PSG), Lionel Messi (Barcelona) i Robert Lewandowski (Bayern).

Ono što je također zanimljivo, Džeko je protiv Palerma u tri utakmie postigao četiri gola i očito da mu prija igrati protiv ove ekipe.

S 20 golova, Džeko je i dalje u igri za najboljeg strijelca lige, a sada ima dva gola manje od vodećeg strijelca Andree Belottija, koji je u dresu Torina postigao 22 gola.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeki je potrebno još sedam golova kako bi oborio svoj lični rekord iz Wolfsburga. U dosadašnjem dijelu sezone Džeko je u dresu Rome postigao 30 golova u svim takmičenjima, dok mu je rekord 37 golova za Wolfsburg u sezoni 2008/09.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi