Džeko: Ono što nisam uspio u Cityju nadoknadio sam večeras
Foto: EPA

Bh. napadač obilježio noć u Londonu

Džeko: Ono što nisam uspio u Cityju nadoknadio sam večeras

E. Čaušević

Fudbaleri Rome odigrali su odličnu utakmicu večeras u gostima protiv Chelseaja i uspjeli su London napustiti neporaženi (3:3).

Iako se činilo da će Chelsea lagano riješiti ovaj meč kada je vodio sa 2:0 onda su na scenu stupili Kolarov i Džeko. Prvo je srbijanski igrač smanjio na 2:1, a onda je fantastični Džeko sa dva prelijepa gola preokrenuo na 2:3. Ipak, Plavci su golom Hazarda uspjeli da osvoje bod.

Nakon utakmice bh. napadač je izjavio da je ovo sjajna noć za njegovu ekipu koja je odigrala nevjerovan meč od prve minute. Džeko je dodao i to da je sada nadoknadio što kao napadač Manchester Cityja nikada nije dao gol Chelseaju u zvaničnim utakmicama.

"Ovo je sjajna noć za nas. Bod je dobar, ali mogli smo i pobijediti. Odligrali smo nevjerovatan meč svi zajedno od prve minute. Šteta je što smo primili tri gola i to pokazuje da moramo još bolje raditi. Ipak, Chelsea je jak i iskoristio je svoje šanse", rekao je Džeko, te nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Imali smo pravi pristup ovoj utakmici. Igrali smo kao da smo domaći. Već sam jučer rekao da se italijanski fudbal popravio mnogo i to smo vidjeli večeras. Kad sam bio u Cityju nikada nisam dao gol Chelseaju, ali sam to sve nadoknadio večeras. Rano je još govoriti o nokaut fazi, no ovo je važan bod za nas i sada se okrećemo meču Serije A".

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi