Džeko opasno zaprijetio Adurizu

Počinje borba za prvog strijelca EL

Džeko opasno zaprijetio Adurizu

S večerašnja tri pogotka protiv Viktorije Plzen, Edin Džeko je stigao do brojke od pet pogodaka u ovoj sezoni Evropske lige.

Dijamant je zahvaljujući prvom hat-tricku u dresu Rome stigao na drugo mjesto liste strijelaca u Evropskoj ligi, a ispred njega je jedino napadač Athletic Bilbaa Aritz Aduriz.

Aduriz na svom kontu ima šest pogodaka od kojih je pet postigao u jednoj utakmici, kada je u 4. kolu praktično sam savladao Genk (5:3). Večeras je bio strijelac jednog gola u pobjedi nad Sassuolom (3:2).

Džeko nije jedini fudbaler u Evropskoj ligi sa pet pogodaka. Društvo mu prave Giuliano iz Zenita i Teodorczyk iz Anderlechta, a dalje slijede Babacar, Bailey, Hoarau, Kalinić i Kokorin sa četiri gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi