Džeko otkrio koji mu je najdraži gol u dresu Rome

Nije imao mnogo dilema

Džeko otkrio koji mu je najdraži gol u dresu Rome

Napadač Rome Edin Džeko postigao je mnogo pogodaka od dolaska u ovaj klub prije dvije godine iz Manchester Cityja.

Džeko je za sada, samo u Seriji A, postigao ukupno 35 golova, ali ipak italijanskim medijima je otkrio da mu je jedan posebno drag.

"Najdrži gol? Prvi, na Olimpicu protiv Juventusa", otkrio je Dijamnt. Podsjetimo, taj meč se igrao 30. augusta 2015. godine, a Džeko je glavom zatresao mrežu Buffona u pobjedi od 2:1. Osim njega, strijelac za Romu je tada bio i Pjanić.

Baš protiv Juventusa će Roma igrati narednog vikenda na domaćem terenu u meču 36. kola Serije A. Ukoliko ne pobjede u toj utakmici, Juventus će i zvanično postati novi/stari prvak Italije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi