Džeko otkrio s kojim bi trenerom volio sarađivati

Ostala mu neostvarena želja

Džeko otkrio s kojim bi trenerom volio sarađivati

Iako je tokom karijere radio sa sjajnim trenerima poput Felixa Magatha, Roberta Mancinija, Manuela Pellegrinija ili Luciana Spallettija, kapiten naše reprezentacije i napadač Rome Edin Džeko ipak ima želju da sarađuje sa jednim trenerom u budućnosti.

Dijamant je u razgovoru za Sky Sport upitan o tome s kojim bi trenerom volio raditi u nastavku karijere, a on nije imao mnogo dilema, pa je odmah rekao da je to Portugalac Jose Mourinho.

"Jednom sam već rekao da bih volio igrati za Mourinha. U Engleskoj ga zovi Posebni. On je poseban, u karijeri je osvojio mnogo trofeja sa različitim klubovima. Pričao sam sa mnogim fudbalerima koji su imali priliku sarađivati s njim i svi su mi rekli samo lijepe stvari", poručio je Džeko.

Također, italijanski mediji su ga upitali da prokomentariše izjavu Senada Lulića nakon derbija krajem prošle godine. Podsjetimo, Lulić je nakon poraza od Rome prozvao defanzivca Vučice Rudigera, a italijanski mediji su ga optužili za rasizam.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znam Lulića bolje od bilo koga i ne mislim da je on rasista. Zašto je rekao te stvari? Iskreno, nikada nisam nazvao da ga pitam. Možda je bio ljut jer je izgubio utakmciu, ali svejedno je bilo pogrešno to reći. Ali, kao što sam rekao ranije, znam ga veoma dobro i on nije rasista, ali morate ostati smireni čak i kada izgubite. Postoji nekoliko stvari koje jednostavno ne smijete reći", poručio je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti