Džeko: Ove sezone teže postižem golove, ali postoji razlog
Foto: EPA

Napadač Rome nakon meča

Džeko: Ove sezone teže postižem golove, ali postoji razlog

Prva napadačka uzdanica Rome Edin Džeko poručio je nakon večerašnjeg susreta Lige prvaka protiv Atletico Madrida da se još uvijek nije potpuno prilagodio sistemu igre novog trenera Rome Eusebia Di Francesca. 

Džeko je večeras imao jako malo kontakata sa loptom što svakako nije dobro za tako bitnog fudbalera na terenu i samo je jednom uspio da se nađe u situaciji da savlada protivničkog golmana. 

On je nakon susreta poručio da su saigrači sada mnogo udaljeniji od njega nego ranije i da je to jedan od razloga zbog čega ove sezone teško postiže golove, barem za sada. 

"Tek smo na početku rada s novim trenerom. Prošle sezone sam postigao mnogo golova, ova godina je nešto teža, a večeras nisam loptu dotakao mnogo puta. Nadam se da ću u narednim mečevima imati nešto više kontakata sa loptom kako bih postigao i neki pogodak. Osjećamo odsustvo Mohameda Slaha i Francesca Tottija, dok Radja Nainggolan sada igra nešto bliže meni. Svi ostali su mnogo udaljeniji od mene nego što je to bio slučaj ranije, ali moramo se navići na to", rekao je Džeko. 

Također, Dijamant se osvrnuo i na samu utakmicu:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da smo večeras vidjeli nekoliko dobrih stvari, kao protiv Intera u prvih 70 minuta, ali tim poput našeg ne može igrati ovako i posljednjih 20 minuta. Istina je da nam treba vremena i strpljenja, ali važno je da smo večeras uzeli ovaj bod zbog našeg samopouzdanja", rekao je Džeko. 

Podsjetimo, Roma i Atletico su večeras u 1. kolu grupne faze na stadionu Olimpico podijelili bodove odigravši meč bez golova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi