Foto: EPA

Heroj utakmice

Džeko: Ovo je moj najbolji gol od dolaska u Romu

Edin Džeko je sa tri pogotka potopio Viktoriju Plzen i bio apsolutni heroj Romine visoke pobjede od 4:1 kojom je ovaj tim izborio plasman u 1/16 finala Evropske lige.

Posebno je impresivan bio prvi gol, koji je Džeko kratko prokomentarisao nakon završetka utakmice.

"Taj gol je vjerovatno moj najbolji gol od dolaska u Romu, posebno jer sam ga postigao lijevom nogom", rekao je Džeko, koji je potom nastavio:

"Viktoria je dobar tim ali mi smo večeras bili bolji. U prvom poluvremenu smo se malo mučili, a u drugom riješili pitanje pobjednika i plasirali se dalje. Moja tri pogotka su plod igre cijelog tima. Bio sam raspoložen, nisam samo stajao na terenu i čekao da me posluže loptom. Želio sam igrati ravnopravno s ostatkom tima i ispalo je odlično".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bitno je da smo večeras pobijedili jer smo prije nekoliko dana doživjeli poraz od Atalante koji nas je pogodio. Sada se moramo koncentrisati na utakmice koje slijede", zaključio je Džeko.

Naš napadač je u ovoj sezoni Evropske lige postigao pet golova i nalazi se na drugom mjestu liste strijelaca iza Aduriza koji je postigao jedan gol više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije