Džeko ovog vikenda ruši zanimljiv rekord?

Ubilježit će i 50-ti nastup u sezoni

Džeko ovog vikenda ruši zanimljiv rekord?

Napadač Rome i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko igra najbolju sezonu karijere.

O Džekinoj sezoni se već mnogo toga pisalo, a svima je poznata činjenica da je on, dva kola prije kraja, prvi strijelac Serije A sa 27 golova i da će ga Mertens (25) i Belotti (25) teško stići.

Edin je oborio mnoge rekorde ove sezone. On je postigao 37 golova u svim takmičenjima i oborio je vlastiti rekord po broju datih golova u jednoj sezoni. Osim toga, prestigao je i legendarnog Tottija po broju golova u jednoj sezoni Serije A za Romu. Tottijev rekord je bio 26, a Džeko je za sada postigao 27 i ima još dva meča do kraja. 

Ipak, ukoliko Džeko zaigra ovog vikenda protiv Chieva u gostima (upitan je zbog povrede), on će ubilježiti i 50-ti nastup ove sezone, što će mu biti lični rekord. Meč između Chieva i Rome na rasporedu je u subotu od 18.00 sati u Veroni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi