Džeko pao na treće mjesto u borbi za Zlatnu kopačku

Ispred njega su Messi i Cavani

Džeko pao na treće mjesto u borbi za Zlatnu kopačku

E. Čaušević

Roma je sinoć sa 3:1 savladala Inter na Meazzi, a nakon osam uzstaopnih utakmica na kojima je tresao mreže Edin Džeko se sinoć nije uspio upisati u listu strijelaca.

Do ovog kola Džeko je zajedno za Higuainom i Messijem dijelio prvo mjesto u borbi za Zlatnu kopačku ove sezone. Ipak, ovaj dvojac iz Serije A u ovom kolu nije bio efikasan pa su sada pali na prvo mjesto. Messi je sada lider na ovoj listi jer je postigao 20 golova i ima 40 bodova.

Na drugo mjesto probio se napadač PSG-a, Edinson Cavani, koji je od svih igrača postigao najviše golova. Urugvajac je u dosadašnjem dijelu sezone dao 26 golova u Ligue 1, ali je sbog koeficijenca francuske lige (1,5) na drugoj poziciji sa jednim bodom manje od napadača Barcelone.

Treće mjesto na ovoj listi dijele Edin Džeko, Gonzalo Higuain, Robert Lewandowski i Pierre-Emerick Aubameyang, koji su postigli po 19 golova u Seriji A, odnosno Budesligi i imaju po 38 bodova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iza njih je Luis Suarez koji je prošle godine osvojio Zlatnu kopačku, a zatim slijede Bas Dost, Andrea Belotti, Modeste, Kane, Lukaku i Alexis Sanchez. Tek nakon njih ide Cristiano Ronaldo koji ima 32 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi