Džeko pogodio nakon 147 dana posta u Premiershipu

Dijamant prekinuo dugi post

Džeko pogodio nakon 147 dana posta u Premiershipu

Napadač Manchester Cityja i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, okončao je post bez gola u Premiershipu dug 147 dana.

Dijamant je dugo čekao na svoj prvi gol nakon dva pogotka koja je postigao u meču 6. kola u pobjedi svog tima od 4:2 na gostovanju kod Hulla 27. septembra 2014. godine. Samo nekoliko dana ranije Edin je bio i dvostruki strijelac u duelu League Cupa Sheffield Wednesdaya u kojem su Građani slavili sa 7:0. 

Najbolji bh. napadač je dugo čekao na pogodak, ali je najduža pauza u karijeri našeg reprezentativnog kapitena produžila post bez gola i onemogućila Džeku da je prekine i ranije. Sve u svemu, dugo čekanje je Edin naplatio na najbolji mogući. Prvo je izborio penal koji je za vodstvo Građana sigurno realizovao Aguero, potom je Nasriju asistirao za 2:0, a na kraju je sve zasladio svojim pogotkom za 3:0 nakon samo 45 minuta igre. 

OQb5D55UUPz

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.