Džeko pogodio u trijumfu Rome

Roma bolja od Tereka

Džeko pogodio u trijumfu Rome

E. Škorić

Edin Džeko bio je strijelac u pobjedi Rome nad Terekom (3:2) u prijateljskoj utakmici

Roma je odigrala drugu kontrolnu utakmicu u sklopu priprema u Italiji, te je nakon uvjerljive pobjede nad amaterskim rivalom, nešto teže došla do pobjede nad ozbiljnijim rivalom iz Rusije.

Iako su Rimljani dva puta vodili, dva puta su se Rusi vraćali, a nakon gola u 85. minuti, Terek se više nije uspio vratiti.

U finišu prvog dijela Diego Perotti je pogodio za vodstvo Rome. U devetoj minuti drugog dijela Ivanov je izjednačio na 1:1, a Džeko minutu kasnije na magičnu asistenciju pogodio za 2:1.

Ipak, uporni nogometaši Tereka u 81. minuti dolaze do novog izjednačenja, da bi četiri minute kasnije Marchizza pogodio za trijumf Vučice.

Za nas je, pak, najbitnije da Edin igra dobro. Od prve minute mu je Luciano Spalletti dao šansu, a on se odužio novim golom. 

U zadnje dvije utakmice Edin je postigao pet golova za 115 minuta. Za 10 dana će Roma igrati protiv Intera, a 2. avgusta protiv Liverpoola. 

Roma - Terek 3:2

Roma (4-3-3): Lobont; Torosidis, Manolas, Juan Jesus, Mario Rui; D'Urso, Strootman, Palmieri; Salah, Džeko, Perotti. Trener: Spalletti

Potražite više informacija na temu Serie A:

Terek (4-2-3-1): Gorodov; Utsiev, Semenov, Rodolfo, Pliev; Kuzyaev, Piriz; Mitrishev, Ivanov, Grozav; Balaj. Trener Rakhimov


dzekogol by goloviliga
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi