Džeko: Pokušat ću da postignem što više golova
Foto: EPA

Naš napadač najavio novu sezonu

Džeko: Pokušat ću da postignem što više golova

Napadač Rome i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko najavio je za zvaničnu stranicu rimskog kluba sezonu koja slijedi.

Roma će sutra u 18 sati igrati meč 1. kola Serije A protiv Udinesea, a Džeko smatra da se u toj utakmici mora pobijediti.

"Uvijek je dobro pobijediti u prvom kolu. Svaka je utakmica važna, pa i ova. Udinese je dobra ekipa, ali moramo pobijediti i dočekati revanš sa Portom u dobrom raspoloženju", rekao je Džeko, koji je potom istakao da očekuje svoje bolje partije u novoj sezoni:

"Već sam godinu dana ovdje i navikao sam se. Prošle sezone nisam igrao u mnogo prijateljskih utakmica i bilo mi je dosta teško tokom prvenstva. Sada se osjećam spremno, iza mene su vrlo dobre pripreme i želim prenijeti svoju dobru formu i na prvenstvene utakmice".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Želim biti bolji nego prošle sezone, to je moj jedini cilj. Trudit ću se da pomognem svom timu da dođe do uspjeha. Ja sam tu da postižem golove, pa ću pokušati da ih zabijem što više", dodao je naš fudbaler.

Edin Džeko je dodao i to da smatra da je cijela italijanska liga jača nego prošle godine jer je veliki broj kvalitetnih igrača stigao u najjače klubove u Seriji A, te da očekuje prolaz protiv Porta i plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi