"Džeko pored mene ne može šutirati penale"
Foto: EPA

Perotti bez imalo dvojbi

"Džeko pored mene ne može šutirati penale"

M. Šljivak

Bh. fudbaler Edin Džeko od prošle sezone više ne izvodi penale za Romu.

Nakon nekoliko promašaja sa bijele tačke, tadašnji trener Vučice Luciano Spalletti je za prvog izvođača kaznenih udaraca promovisao Argentinca Diega Perottija, koji je bio veoma efikasan.

Tako je ostalo i u ovoj sezoni. Perotti je prvi izvođač penala, a Džeko svoju šansu čeka sa strane, iako je protiv Udinesea Argentinac promašio udarac sa 11 metara.

To ga međutim nije pokolebalo i on ostaje glavni u Romi što se penala tiče.

"Svako promaši udarac. Priznajem, bio sam jako ljut jer sam želio da pogodim svaki penal u karijeri. Međutim, to me nije pokolebalo i spreman sam opet preuzeti odgovornost", istakao je Argentinac.

Tvrdi također da Džeko nema šta da traži pored njega kada je u pitanju izvođenje penala.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ko će pucati penale Džeko ili ja? Naravno da ću ja! Uvjeren sam da neće biti greške", dodao je Perotti.

Argentinac je ove sezone nastupio u četiri meča za Romu, ali se još uvijek nije upisao u strijelce.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi