Džeko priznao da je preporučio jednog igrača Romi
Foto: EPA

Monchi je odmah reagovao

Džeko priznao da je preporučio jednog igrača Romi

Gdje je stao prošle, tu je nastavio ove sezone. Edin Džeko je ponovo otvorio sjajno sezonu u Italiji i nakon četiri odigrana kola sa svojom Romom ima na kontu pet postignutih golova. 

Da se nalazi u fantastičnoj formi pokazao je na sinoćnjem meču protiv novog prvoligaša Beneventa kojem je postigao dva pogotka. Osim njegovih golova, igrači domaće ekipe su sami sebi postigli dva pogotka i Roma je slavila sa visokih 4:0. 

Pored Džeke, sjajnu partiju još jednom je pružio i lijevi bek rimske ekipe Aleksandar Kolarov. On je pred početak ove sezone stigao u Romu iz Manchester Cityja, a novinare je nakon sinoćnjeg meča zanimalo da li je upravo Džeko preporučio Monchiju (sportski direktor Rome) Kolarova.

"Naravno", kratak je bio Džekin odgovor. S druge strane, Dijamant se osvrnuo i na svoje partije. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ja sam ovo što sada vidite. Sada se osjećam kao u Engleskoj. Samo sam u prvoj sezoni imao probleme, ali sada sam se navikao i sve je u redu. Sviđa mi se kako smo odigrali ovu utakmicu. Još uvijek smo na početku prvenstva, forma će doći u drugim utakmicama. Lično se osjećam dobro i kao tim smo pokazali dobro izdanje. Kod nas se ništa ne mijenja ako promijenimo dva ili tri igrača, jer igramo na isti način", rekao je Džeko nakon meča.

Podsjetimo, Roma narednu utakmicu u italijanskom šampionatu igra na domaćem terenu protiv Udinesea. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi