Džeko: Sada je sve u našim rukama
Foto: EPA

Edin Džeko nakon dva gola

Džeko: Sada je sve u našim rukama

M. Šljivak

Edin Džeko je s dva gola donio pobjedu Manchester Cityju u susretu s Evertonom (3:2).

Naš reprezentativac je Građane približio tituli, ali do nje trebaju doći pobjedom u još dvije utakmice, koje igraju kući.

"Posao mi je da postižem golove. Sretan sam zbog sebe i tima, igramo dobro i pobjeđujemo, što  je najvažnije", istakao je Džeko, te je nastavio...

"Bili smo pod velikim pritiskom kad su poveli. Znali smo da igraju jako dobro. Dugo smo čekali pobjedu ovdje, pa je pritisak bio čak i veći. Sada su ispred nas dvije utakmice, čeka nas još posla, ali smo danas napravili sjajan posao".

Džeko je istakao i da su najteže prošli, ali da će u dvije preostale utakmice igrati s 200 procenata.

"Danas je poseban osjećaj pobijediti ovdje. Ovo nam je najteža utakmica, a u preostalim ćemo ići 200%. Oni su učinili sve da pobjede. Drugo poluvrijeme je bilo izuzetno teško za nas, ali je Joe bio na vrhuncu. Sve je u našim rukama,,kao i prije dvije godine. Iz one utakmice s QPR-om smo naučili mnogo, nećemo podcijeniti protivnika. Najvažnije nam je da pobijedimo dvije preostale utakmice", rekao je Džeko.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naš reprezentativac je istakao i kako se osjeća dobro s obzirom na to da je imao povredu ramena u današnjoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.