Džeko sada usamljen na prvoj poziciji liste strijelaca

Bh. napadač najbolji strijelac u Seriji A

Džeko sada usamljen na prvoj poziciji liste strijelaca

E. Čaušević

Roma je sinoć na Olimpicu u okviru 14. kola italijanske Serije A savladala Pescaru sa 3:2, a još jedan sjajan meč odigrao je bh. napadač Edin Džeko.

Džeko je ponovo vodio Vučicu do nove pobjede sa svoja dva pogotka koja je postigao za samo tri minute. Bh. napadač je u sedmoj minuti doveo Romu u vodstvo, a samo tri minute kasnije bilo je 2:0 nakon novog pogotka bh. kapitena.

Napadač Rome ove sezone briljira, te je Džeko sada usamljen na prvoj poziciji liste strijelaca italijanske Serije A. Džeko je do ovog kola dijelio prvo mjesto sa Belottije i Icardijem koji su postigli po 10 golova, ali je bh. napadač sada prvi sa 12 postignutih golova u 14 odigranih kola.

Ipak, treba dodati i to da Inter svoj meč igra večeras, te da Icardi ima priliku da ponovo zaprijeti napadaču Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

# Igrač KluB Golovi
1. Edin Džeko Roma 12
2. Mauro Icardi Inter 10
3. Andrea Belotti Torino 10
4. Ciro Immobile Lazio 9
5. Mohamed Salah Roma 8
6. Gonzalo Higuain Juventus 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi