Džeko: Sanjam o tituli s Romom, bila bi drugačija

Najbolji napadač Serije A

Džeko: Sanjam o tituli s Romom, bila bi drugačija

Bh. reprezentativac Edin Džeko izjavio je kako mu je cilj osvojiti titulu, odnosno Scudetto sa Romom.  

Kroz karijeru Džeko je imao priliku osvajati naslove u Njemačkoj i Engleskoj, međutim san je ostala Serija A. Da bi u tome uspio svojim golovima će morati najprije pomoći Romi da skine Juventus sa trona, a to će ujedno biti zadatak novog trenera Eusebija Di Francesca. 

"San mi je osvojiti Scudetto s Romom. Ovdje ljudi žive za to. Osvajao sam titule u Njemačkoj i Engleskoj, ali s Romom bi bila drugačija sigurno. Kao što ovdje kažu, ako uzmete naslov s Romom, postajete Bog, a mene baš zanima kako bi to izgledalo", kazao je Džeko. 

Džeko se dotakao i Tottijevog odlaska iz Rome.

"Iako nije puno igrao u protekloj sezoni, za mene je bio jako važan. Imao je nevjerovatne asistencije, a gol koji je zabio Sampdoriji je sve promijenio."

Proteklu sezonu Džeko je okončao kao najbolji strijelac Serije A, čime je na najbolji mogući način odgovorio onima koji su sumnjali u njegove kvalitete.

"Početak nije bio lagan. I Jovetić me upozorio da će u Italiji biti teže. Prva sezona nije bila dobra, mnogi su mislili da ću da odem, ali došao sam kako bih napravio velike stvari. Ovdje sam naučio više nego u Njemačkoj i Engleskoj", riječi su Džeke. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je u nedavno završenoj sezoni postigao ukupno 39 golova za Romu, od čega 29 u Seriji A, i odlučio je ostati u Rimu uprkos brojnim ponudama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije