Džeko se ispromašivao, Lazio vlada Rimom!
Foto: EPA

Lazio pobijedio Romu sa 3:1

Džeko se ispromašivao, Lazio vlada Rimom!

E. Čaušević

Fudbaleri Lazija danas su savladali Romu u velikom gradskom derbiju sa 3:1 u okviru 34. kola italijanske Serije A.

Prvu veliku priliku na utakmici vidjeli smo već u drugoj minuti kada je De Rossi sjajno uposlio Džeku koji se oslobodio štopera Lazija, našao sam pred golmanom gostiju, ali je udarac bh. napadača odbranio Strakosha. Kazna za ovaj promašaj došla je samo desetak minuta kasnije kada je Keita odličnim udarcem matirao golmana Rome i utišao navijače ovog kluba za 0:1.

Nakon toga Lazio je svjesno prepustio incijativu na sredini terena protivničkoj ekipi, te je šanse čekao iz kontre. Međutim, u samom finišu prvog poluvremena Vučica je uspjela izjednačiti. Sudija je napravio veliku grešku kada je pokazao na bijelu tačku jer nije bilo prekršaja nad Strootmanom. No, ovaj poklon iskoristio je De Rossi koji je pogodio za 1:1.

Baš kao prvo tako je Roma počela i drugo poluvrijeme. Fenomenalnu šansu ponovo je imao Džeko koji je promašio zicer, odnosno njegov pokušaj ponovo je zaustavio Strakosha. Ovaj put kazna Lazija stigla je već u narednom napadu kada je uz dosta sreće Basta savladao Szczesnog za 1:2 i veliko slavlje navijača Lazija.

Ponovo je Lazio prepustio incijativu Romi čekajući šanse iz kontre. Gosti su imali dvije dobre prilike da riješe utakmicu, ali Anderson nije uspio da nađe put do mreže Rome. Spalletti je dvadesetak minuta prije kraja u vatru bacio i Tottija kojem je vjerovatno ovo bio zadnji derbi.

Deset minuta prije kraja Lazio je imao odličnu kontru nakon koje se Anderson našao oči u oči sa golmanom Rome, ali je Szczesny sjajnom intervencijom spasio svoj gol, te je ostalo 1:2 na semaforu. Međutim, samo nekoliko minuta kasnije Lazio je ponovo napravio kontru, Lulić je nesebično asistirao, a svojim drugim golom na meču Keita je postavio konačnih 1:3 za Lazio. Roma je meč završila s igrače manje, jer je Rudiger dobio direktan crveni karton u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Roma je i dalje druga na tabeli Serije A sa 75 bodova, ali će u slučaju pobjede Napoli večeras zaostatak smanjiti na samo jedan bod. S druge strane, Lazio je na četvrtom mjestu sa 67 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 34. kolo:

Roma - Lazio 1:3


Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi