Džeko se izjednačio sa Salihamidžićem

Najbolji bh. strijelci u Ligi prvaka

Džeko se izjednačio sa Salihamidžićem

Dž. Mrakić

Edin Džeko bio je jedini strijelac za Romu u sinoćnjem debaklu od Barcelone (1:6) u okviru petog kola Lige prvaka.

Ponajbolji bh. nogometaš ikada i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine golom u posljednjoj minuti susreta prekinuo je Barcin niz od pet utakmica bez primljenog gola, a ovaj gol bio je poseban iz još jednog razloga.

Naime, Džeko je sinoć stigao do brojke od devet golova u Ligi prvaka i na taj način izjednačio se sa Hasanom Salihamidžićem na vrhu liste najboljih bh. strijelaca u najelitnijem klupskom takmičenju najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Iako je pretrpjela težak poraz, Roma u susretu s BATE-om u posljednjem kolu i dalje ima šansu izboriti prolazak dalje, a nadamo se da će u pozitivnom rezultatu Vučice naš Dijamant postići pogodak i na taj način postati najbolji bh. strijelac u Ligi prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.