Džeko se pravda: Pogrešno ste me shvatili
Foto: EPA

Izjava uzburkala italijanske medije

Džeko se pravda: Pogrešno ste me shvatili

M. Šljivak

Bh. reprezentativac Edin Džeko nije se naigrao previše u duelu protiv madridskog Atletica.

Roma je uz dosta sreće, zahvaljujući promašajima tima iz Madrida, uspjela da osvoji jedan bod. Roma se nije posebno istakla u ovom duelu, a Edin je nakon meča dao zanimljivu izjavu.

"Tim poput našeg ne može igrati ovako i posljednjih 20 minuta. Istina je da nam treba vremena i strpljenja, ali važno je da smo večeras uzeli ovaj bod zbog samopouzdanja", rekao je Džeko, te je dodao kako nije imao previše prostora u napadu.

"Večeras nisam previše puta dotakao loptu. Nadam se da ću u narednim utakmicama imati više dodira kako bih postigao i neki pogodak", istakao je Edin, čije su riječi u Italiji protumačili kao kritike prema novom treneru Eusebiju Di Francescu.

Međutim, bh. fudbaler se danas oglasio putem Instagrama i poručio je kako su njegove riječi pogrešno shvaćene.

"Jučer je bila veoma teška utakmica. Bila je to borba za svaku loptu i ne krijem da sam želio veću ulogu. Nije nikad lako u ovakvim utakmicama i zbog toga nisam bio sretan na kraju utakmice", istakao je Džeko uz dodatak:

"Žao mi je što su moje riječi protumačene kao kritika. Smatram da nas trener Eusebio Di Francesco uči pravim stvarima i da ćemo uz njega napraviti rezultate koje želimo", napisao je bh. napadač.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Roma u 2. kolu Lige prvaka gostuje u Azerbejdžanu kod Qarabaga, a tokom vikenda će ugostiti Veronu u 4. kolu Serije A.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi