Džeko: Sretan sam i ponosan što sam dio ovog kluba
Foto: EPA

Dijamant nakon osvajanja naslova Premiershipa

Džeko: Sretan sam i ponosan što sam dio ovog kluba

E. Škorić

Edin Džeko je po drugi put osvojio Premiership s Manchester Cityjem.

Nakon 2011. godine, Džeko i City su ponovo prvaci Engleske. U posljednjem, 38. kolu Premiershipa savladali su West Ham s 2:0 i tako zadržali prvu poziciju ispred Liverpoola za četvrti klupski naslov u povijesti, drugi u novoj eri.

"Osjećam se dobro, zaista je nevjerovatno. Druga titula je veliko dostignuće. Kao i u srijedu kada smo igrali protiv Aston Ville, pokušali smo ih pritisnuti od prvog minuta. Pogodili smo u prvom dijelu, i to je ono što smo željeli. Čitave godine je bilo sve do nas", izjavio je Džeko nakon današnje utakmice, dodavši:

"Čast mi je što sam dio ovog tima, ponosan sam i sretan sam što mogu pomoći u osvajanju titule".

Novinarku je zanimalo da li Edin napušta Etihad na ljeto.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zadnje  tri  godine ljudi stalno pričaju, a još uvijek sam ovdje", dodao je Edin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.