Džeko strijelac u porazu Rome od Al Ahlyja

Prijateljski meč u Abu Dhabiju

Džeko strijelac u porazu Rome od Al Ahlyja

Fudbaleri Rome poraženi su u današnjem prijateljskom meču koji se igrao u Abu Dhabiju od egipatskog Al Ahlyja rezultatom 4:3.

Za rimsku Vučicu meč su od prve minute počela sva tri fudbalera iz Bosne i Hercegovine. Ekipa Al Ahlyja povela je već u 13. minuti kada je mrežu Lobonta zatresao Antwi. Samo sedam minuta kasnije rezultat je poravnao Edin Džeko i to nakon što je par minuta ranije pogodio stativu. Potpuni preokret Rome režira Salah u 41. minuti utakmice, ali Al Ahly se vraća samo minut kasnije nakon gola Zakarija.

Nastava meča donio je još tri pogotka i to dva u mreži Rome. Prvo je Al Ahly poveo u 55. minuti preko Saeeda, da bi Roma u nadoknadi meča izjednačila na 3:3 preko Vainqueura. Ipak, konačnih 4:3 za egipatsku ekipu postavlja Mohammed u trećom minutu nadokande. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, ovaj meč je igran u okviru Champions Golden Cupa koji se ovih dana igra u Abu Dhabiju.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi