Džeko: Svima ću dokazati koliko zaista vrijedim

Bh. fudbaler se raduje novoj sezoni

Džeko: Svima ću dokazati koliko zaista vrijedim

E. Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i fudbaler Rome, Edin Džeko, izjavio je danas da vjeruje da će naredna sezona u Romi biti mnogo bolja.

Džeko je na Olimpico stigao prošle sezone iz Manchester Cityja, ali u prvoj sezoni nije pružao partije kakve su se očekivale od bh. kapitena. Ipak, Edin je optimističan da će naredne sezone opravdati ukazano povjerenje čelnika i navijača Rome.

"Prva sezona je za mene bila adaptacija na stil igre u Italiji, bilo je dosta teže nego što sam očekivao. Ipak, mislim da sam spreman za novu sezonu jer prošle nisam odradio pripreme kako treba, a sada je to druga priča. U karijeri u svakom klubu je druga sezona bila odlična za mene što vjerujem da će i sada tako biti", rekao je Džeko, te dodao:

"Koliko god loša bila trebala mi je ova prva sezona. Sada mogu svima dokazati koliko zapravo vrijedim. Najvažnije mi je da imam podršku navijača. Na treninzima dajem svoj maksimum i jedva čekam da sezona počne".

Bh. fudbaler je govorio i o Lucianu Spallettiju koji je pohvalio Džekino ponašanje na pripremama, te dodao da nema namjeru da proda Edina ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Radimo dosta dobro na treninzima i vidi se da trener zna šta želi od nas. Svi se trudimo maksimalno da izborimo mjesto u prvoj ekipi, uživamo u pripremama i nadam se da ćemo u ovoj atmosferi dočekati novu sezonu", dodao je Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi