Džeko: Tu sam kada me Manchester City treba

Od njega se mnogo očekuje večeras

Džeko: Tu sam kada me Manchester City treba

Edin Džeko iznenada je ponovo postao prva napadačka opcija u Manchester Cityju i najveća uzdanica Građana pred vrlo važan duel sa Romom u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka.

"Povreda Aguera je veliki udarac za nas. I sami znate kako je u posljednje vrijeme igrao za City i kakve je partije pružao. Srećom, neće biti odsutan onoliko koliko se prvobitno predviđalo, ali ga večeras nema i mi smo se pomirili s tim", započeo je Edin Džeko izjavu za britanske medije i nastavio:

"Ja sam se vratio, a ista stvar je i sa Aleksandrom Kolarovom. Nadam se da će se i David Silva vratiti za sljedeći meč jer će nam biti potreban. Večeras je vrlo važna utakmica za nas, ali važne su i one koje slijede budući da smo se Chelseaju približili na samo tri boda".

Edin Džeko bi se večeras trebao naći u startnoj postavi i svakako se očekuje rapsodija Dijamanta u Rimu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ja sam tu uvijek kada me tim treba. Oporavio sam se i spreman sam da pomognem. Srećom, nikada nisam bio dugo povrijeđen i uvijek sam bio na raspolaganju. Vratio sam se u trenažni proces, već sam zaigrao protiv Evertona i dat ću sve da zabijem gol večeras i da se sa Cityjem plasiram u osminu finala", rekao je kapiten i najbolji strijelac naše reprezentacije u historiji.

Manchester City večeras u Rimu treba pobjedu ili remi s golovima da bi se plasirao dalje, uz poraz CSKA u Munchenu koji je vrlo izgledan.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.