Džeko u četiri godine osvojio dva naslova Premiershipa!
Foto: EPA

City prvak Engleske

Džeko u četiri godine osvojio dva naslova Premiershipa!

E. Škorić

Nogometaši Manchester Cityja osvojili su četvrti naslov engleskog prvaka.

Cityju je za novi naslov bio dovoljan i bod protiv West Hama na Etihadu u 38. kolu Premiershipa. Građani su ozbiljno shvatili današnji susret, pa su od prve minute igrali bez previše rizikovanja.

Izabranici Manuela Pelegrinija dominirali su tijekom čitave utakmice i nije bilo upitno hoće li titula doći na Etihad ni u jednom trenutku.

Prvi je gostima zaprijetio David Silva u 11. minuti. Pucao je visoko preko gola iz dobre pozicije. Imao je naš reprezentativac Edin Džeko nekoliko pokušaja prije nego je Samir Nasri pogodio za 1:0.

Francuz je u 39. minuti majstorski pogodio udarcem sa oko 20 metara. U završnici prvog dijela još jedna velika šansa za Građane, ali je Silvin udarac zaustavila stativa.

U četvrtoj minuti nastavka sve je bilo riješeno. Nasri je izveo korner, a Vincent Kompany glavom loptu zakucao u mrežu nemoćnih gostiju iz Londona. I do kraja utakmice je City napadao, ali su se Čekićari nekako uspijevali odbraniti.

U 78. minuti Nasri je izašao sam na gostujućeg golmana, ali ne uspijeva zabiti. Džeko je iz igre izašao u 69.. minuti, ali jedan je od najzaslužnijih za titulu zbog nevjerovatne golgeterske serije u posljednje vrijeme.

Džeki je ovo drugi naslov Premiershipa sa Građanima, a osvojio je još i Liga kup i FA Cup.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 38. kolo:
City - West Ham 2:0 (Nasri 39/ Kompany 49)


Samir Nasri Goal - Man City vs West Ham 1-0 11... by SportOfficial
Kompany Great Goal - Man City vs West Ham 2-0... by SportOfficial

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.