Džeko u društvu velikana, ali može li nadmašiti Falcaa?

Hat-trickovi u Evropskoj ligi

Džeko u društvu velikana, ali može li nadmašiti Falcaa?

E. Škorić

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko večeras je postigao tri gola u pobjedi Rome nad Plzenom.

Džeko je fantastičnu sezonu nastavio hat-trickom protiv češke momčadi u petom kolu Evropske lige .

Roma je slavila s 4:1, Džeko je dobio ocjenu 10 za svoj nastup i to dovoljno govori o njegovoj igri u večerašnjem susretu. Kada govorimo o Evropskoj ligi, u posljednjih 10 godina  39 igrača je uspjelo da postigne hat-trick.

Na vrhu je Radamel Falcao, koji je uspio da postigne tri hat-tricka u mečevima Evropske lige, dok je to po dva puta za nogom pošlo Edisonu Cavaniju, Jonathanu Sorijanu, Klaasu Jan-Huntelaaru, te Raulu Bobadilli.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dugačka je lista igrača koji su postigli po jedan gol, a pored Džeke, od onih poznatijih tu su Emmanuel Adebayor, David Villa, Claudio Pizarro, Liedson, Luca Toni, Vagner Love, Steven Gerrard, Pierre Emerick Aubameyang, Harry Kane, Aduriz, Romelu Lukaku, Jermain Defoe.

Od igrača s prostora bivše Jugoslavije, uz Džeku su na ovom popisu Andrej Kramarić i Marko Pjaca, koji su također postigli po jednom hat-trick.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi